понеделник, 28 юни 2010 г.

Ерна Зак - немският славей пее в София




Erna Sack, Die Deutsche Nachtigall изнася концерт в зала "България" на 26.03.1942г., четвъртък от 20ч и 30мин. Певицата е известна на почитателите на оперната музика в България. Тя е сключила договор с фирма "Телефункен" и нейни плочи се продават в музикалните къщи в България.
Ерна Зак е родена на 06.02.1898г. в Берлин, като Ерна Вебер. Тя е сред най-известните колоратурни сопрани на миналия век. Завършила Пражката консерватория, нейната кариера започва своя възход, когато тя е на тридесет години. Тя е звезда в Берлинската държавна опера. Певицата притежава изключителен глас и Рихард Щраус композира специално за нея.
Тя прави успешни турнета в Австрия, Холандия, Франция и през 1936г. триумфира на сцената на Ковънт гардън в Лондон.
В Рим пее във "Вълшебната флейта" на Моцарт заедно с Тито Скипа и Лучия Албанезе. През 1942г. посещава България.
Ерна Зак е любима певица на Адолф Хитлер и негова почетна гостенка в имението му "Бергхоф" в баварските Алпи.
След Втората световна война знаменитата певица има успешни турнета в Южна Америка - Бразилия, Аржентина, Уругвай и Чили. Тя и съпругът й живеят няколко години в Бразилия, а по-късно в Монреал, Канада, където тя не прекъсва певческата си дейност. В "Карнеги хол" - Ню Йорк тя има съвместни участия с Рихард Таубер и Джоузеф Смит. През 1950г. се завръща в Западна Германия.
С успех преминават турнетата й в Австралия и Нова Зеландия. Тя участва в няколко музикални филма от които най-известните са "Цветя от Ница" - 1935г. и "Нанон". Ерна Зак умира в град Майнц, Германия на 02.03.1972г.

Коментар на автора:През 1942г. Ерна Зак е гостенка на хотел "България" в София. Хотелът е притежавал специална книга за впечатления и пожелания на знаменитости, пребивавали в него. Тази книга е изключително ценна като исторически документ, а също така и от информационен и антикварен аспект. Вероятно тя се намира в някой държавен или частен архив, може би е унищожена. Чудесно би било, ако тази книга с автографите на стотици знаменитости, гости на х-л "България"се издири и публикува.

1 коментар:

  1. Празни карти за банкомати
    Знаете ли, че можете да хакнете всяка машина за банкомати !!!

    Ние имаме специално програмирани банкоматни карти, които могат да се използват за хакване на всяка банкоматна машина, тези банкоматни карти могат да се използват за теглене на пари в банкомата или прекарване на пръст, магазини и търговски обекти. Ние продаваме тези карти на всички наши клиенти и заинтересовани купувачи по целия свят, като картите имат дневен лимит за теглене от 5000 в банкомат и до 100 000 лимит на разходи в него. Ние предлагаме и следните услуги:
    1) ЗАПАДНИ ТРАНСФЕРИ НА СЪЮЗА / ТРАНСФЕР НА ПАРИ
    2) ВХОДИ В БАНКИ
    3) ТРАНСФЕРИ НА БАНКИ
    4) КРИПТОКОЛЮТНО ИЗВЪРШВАНЕ
    5) КУПУВАНЕ НА ПОДАРЪЧНИ КАРТИ
    6) НАТОВАРВАНЕ НА СМЕТКИ
    7) ТРАНСФЕРИ НА WALMART
    8) БИТКОЙН ИНВЕСТИЦИИ
    9) ИЗТРИВАНЕ НА ИМЕ ОТ ДЕБИТЕН РЕГИСТЪР И НАКАЗАТЕЛЕН ДОКУМЕНТ
    10) БАНКОВ ХАКИРАНЕ

    Да станеш богат и да живееш начина на живот на богатите и известните е мечтата на много хора. И докато повечето хора ходят на работа или търсят други етични методи за печелене на пари онлайн.
    Празният банкомат тегли пари от всички банкомати и на него няма име, защото е празен, само вашият ПИН ще бъде на него, не е проследим и сега имам пари за бизнес, пазаруване и достатъчно пари за мен и семейството ми, за да живейте нататък.
    ПРОГРАМИРАНА празна ATM карта, която е в състояние да хакне всяка машина за банкомати, навсякъде по света.
    Лице за контакт: проф. Александър Кастро
    Имейл: atmservices44@aol.com
    Имейл: atmservices44@yahoo.com

    ОтговорИзтриване